Fiets afstanden

Veruit de meeste liefhebbers van elektrisch fietsen fietsen korte afstanden. Een fiets met een mindere actieradius is dan prima geschikt en vaak veel goedkoper. Ga je meer dan bijvoorbeeld 40 km elektrisch fietsen , dan is een elektrische fiets met een grote actieradius de beste keuze.

Accu (batterij)

Een elektrische fiets van een A merk is tweedehands vaak een perfect alternatief. De accu is wel sneller aan slijtage onderhevig. Heeft u problemen, of is de kracht uit uw huidige elektrische fiets accu en heeft u geen zin om vele honderden euro’s neer te leggen voor een nieuwe accu, dan kunnen wij de accu voor u laten reviseren. Na het reviseren kunt u weer jarenlang met uw E-bike fietsen.

Garantie op revisie

Op een gereviseerde accu wordt 1 jaar garantie gegeven door onze partner.

Kies je framemaat

Invloed op de actieradius

Elektrisch fietsen & de gekozen ondersteuningsstand 
Kies je voor veel ondersteuning tijdens elektrisch fietsen, dan kun je minder ver rijden dan wanneer je met een lichte ondersteuning rijdt. De snelheid: Hoe meer snelheid je maakt tijdens elektrisch fietsen, hoe meer energie je per kilometer verbruikt. De optimale snelheid ligt tussen de 17 en 20 km/u. Het schakelen Start elektrische fietsen in de laagste versnelling en schakel door als je de gewenste trapfrequentie hebt bereikt. Op die manier schakel je 'zo zuinig mogelijk' en kun je meer kilometers rijden, omdat de motor minder hard hoeft te werken. De bandenspanning 
 Elektrisch fietsen met de juiste bandenspanning heeft een positieve invloed op de actieradius. Het gewicht van fiets, bepakking en rijder 
Hoe lager het gewicht, hoe groter de actieradius. Het landschap 
Op vlak terrein kun je meer kilometers elektrisch fietsen dan in heuvelachtig gebied. Het wegdek en terrein 
Op een gladde asfaltweg rijdt een elektrische fiets soepeler dan op een zandpad. Rijd je in de stad en moet je steeds stoppen en optrekken bij de verkeerslichten? Ook dit is nadelig voor de actieradius. De weerstand 
 Heb je wind mee of wind tegen? De temperatuur 
Als de temperatuur 10°C of lager is neemt de actieradius af en wordt de laadtijd van de accu ook langer. Hiervoor zijn verschillende beschermhoezen ontwikkeld, zodat je de accu en de motor kunt beschermen tegen kou (en hitte!).

Testen van accu's

Het vermogen dat een batterij kan leveren bepaalt de in hoeverre een batterij verouderd is en hoever je kunt elektrisch fietsen. Met testinstallatie worden de batterijen automatisch geladen en ontladen. De laad- en ontlaadcondities worden geregistreerd. Na de test kan men conclusies trekken over de condities van de batterij en werking van de lader. Van een accutest kan een rapport worden gemaakt.

Wintertip

Het opladen van een accu/batterij bij buitentemperaturen van 0 graden of lager kunt u beter binnen doen. Als het koud is laadt de accu minder goed op en kunnen er foutcodes in het display verschijnen. Een accu die warmer is presteert beter.